
Pannkakstorsdag
Torsdag – då är det ju förstås pannkaka till middag. I Stöpafors i Värmland produceras ett mjöl som passar utmärkt att göra pannkakor av; skrädmjöl. Skrädmjölet är gjort av rostad havre och har hög proteinhalt, höga järnvärden och lågt gluten. Ett supermjöl!! Det har en svagt nötaktig ton som gör pannkakorna väldigt goda tillsammans med en sylt.
Här är vårt godaste pannkaksrecept med skrädmjöl:
6 ägg
2 dl skrädmjöl
1 dl siktat dinkel
4 dl havremjölk
Smaksätt med 1 krm vaniljpulver, kanel eller testa kardemumma.
Vispa mjöl och mjölk till en jämn smet, knäck i äggen och rör om.
Smaksätt med det du föredrar.
Stek pannkakor. Stek dem gärna i kokosfett, det brukar bli bäst resultat.
Pannkakorna serverar vi förstås med Torfolk Gårds ekologiska pannkakssylt!