Lokala microbryggerier i Värmlandsboxen

Christina och Hans Skan startade i mars 2012 Värmlands första microbryggeri, Wermlands Brygghus. Förr bryggde man öl på gårdarna runt om i Värmland. I egna brygghus. Hans och Christina ville plocka upp traditionen av att brygga ett smakrikt och naturligt öl, utan krångel. Ett bruksöl till vardag och fest, som är en hyllning till Värmland.

När vi besöker Christina och Hans  i deras lokaler i centrala Kristinehamn är de i full färd med produktionen. Hans rengör ett av de stora bryggverken. -Majoriteten av tiden går faktiskt åt till att städa, berättar Hans.

I lokalen står flera stora bryggverk i metall och på pallar ligger olika sorters humle och malt i säckar. Christina visar oss runt och berättar om bryggprocessen och de olika ölsorterna som de har i sin produktion. Vi fascineras över det genuina hantverket och gedigna arbete de lägger ner varje dag. Innan vi går får vi titta in i deras bryggpub. Här kan man prova ölsorterna som de producerar och i kväll har de en öppen bryggpub där man kan smaka på de olika sorterna i den rustika bryggerimiljön.

Christina Skan i Wermlands Brygghus bryggpub. 

Idag finns flera microbryggerier i Värmland som brygger öl hantverksmässigt och med fina råvaror. Det är med stolthet som vi nu breddar vårt sortiment och också kan erbjuda Värmlandsboxar med hantverksmässigt bryggt öl från flera av dessa bryggerier. Först ut är en box med lättöl och snacks som vi tror kan passa bra som present till en föreläsare eller en kund. Kanske kan Värmlands smaker sitta fint på hotellet efter en arbetsdag eller avnjutas på tågresan hem långt utanför länets gräns?